Pellepadel.se logga

Padelskor för dam och herr

BABOLATJET

PREMURA MASTERS EDITION

Jet-Premura-Men-Yellow-1-Padelsko
Jet-Premura-Men-Yellow-2-Padelsko
Jet-Premura-Men-Yellow-3-Padelsko

Absolut den bästa padelskon på marknaden just nu. Skon är helt framtagen för padel och totalt anpassad för sporten. Du får ett bra grepp i banan med denna kvalitéts sko!

Jet-Premura-Women-1-Padelskor
Jet-Premura-Women-2-Padelskor

BABOLATJET

PREMURA WOMAN ICEBLUE

Förmodligen världens bästa padelsko för damer. Skon är framtagen optimalt grepp och rörlighet. En padelsko utav högsta kvalié!

Padelskor Herr

Padelskor Dam

Att tänka på när du köper padelskor

Padel är en sport vars det är mycket start och stopp. En bra padelsko behöver ha ordentligt dämpning och bra stöd för foten. Padelskon behöver vara smidig och sitta fint då sporten kräver snabba vändningar och hopp. Banorna kan vara hala och därför är det viktigt att ha bra skor ger rätt grepp men som också stöttar foten på rätt sätt så du sparar på knä och leder vid snabba rörelser.


Vad är en padelsko?

Vad som skiljer en padelsko från en vanlig tennissko är greppet du får i banan. Sulorna i padelskor är framtagna för att ge bra grepp i planen och undvika halka och slir. Padelskon är väldigt lik en vanlig tennissko som är framtagen för spel på grus. Det är fiskbensmönstret under sulan som är det speciella som gör att du får så bra grepp. Padelskor har ofta extra stabilitet i skon för att vara anpassad till det snabba vändningar och start/stopp som förekommer i sporten.


Vad är skillnaden mellan Padelskor och Tennisskor?

Främst är det stabiliteten och greppet. En padelbana skiljer sig mycket från en tennisbana och därför behöver skon vara anpassad på ett annat sätt. I padel är rörelsemönstret oftar fram och tillbaka mot nät istället för att röra sig i sidled längst en baslinje. Padelskorna är ofta i lättare material och smidigare än en tennissko.


Hur ska padelskon sitta på foten?

Det är självklart en smaksak. Men precis som med vanliga skor ska den varken vara för trång eller för stor. Det är upp till dig vad som känns skönt på din fot. Ha i åtanke att en del padelskor töjer ut sig och formar sig efter ett par timmars spel. 


Kommer du spela mycket padel kan det aboslut vara värt att lägga lite extra pengar på en ordentlig sko.

För att hitta rätt sko är det viktigt att tänka på ett par saker:


Springer du mycket på hälarna? 
Då är det extra viktigt med mer dämpning och omslutet hälparti. 

Har du haft problem med stukad fot?
Se hur högt snörningen på skorna går, en högre snörning ger också mer stabilitet.

Väger du lite mer?
Då är det också viktigt att hitta en sko som har bättre dämpning i sulorna. 


Försök skapa en bild av hur du ser ut på planen. Är du den som står lite längre bak, eller är du ofta uppe på nät och gör korta snabba rörelser? Hitta en sko som passar din spelstil och maximera upplevelsen på banan!


Gillar du att spela padel och är sugen på att ta det till nästa nivå är skor absolut en sak du bör införskaffa.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att klicka på "Acceptera" godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera