Pellepadel.se logga

Dem bästa padelbollarna

Vi som spelar mycket padel vet att ordentliga bollar gör stor skillnad i spelet.

Det ska var bra studs och slät yta, en lurvig boll blir långsam. Här nedan hittar ni bollar i flerpack och enkelpack. Spara en slant och köp fler på en gång. Låt inte motståndaren skylla på dåliga bollar!

Padelboll eller tennisboll?

En padelboll är till utseendet nästan identisk med en tennisboll, och till en början för nybörjare kan det fungera okej att spela med tennisbollar. Men på sikt när du känner dig mer erfaren kommer riktiga padelbollar bli ett måste. En tennisboll studsar mycket mer och blir svårslagen med padelracken.

Vad skiljer en padelboll från en tennisboll?

  • Trycket
  • Storleken


En padelboll har ett lägre tryck än tennisbollen och studsar därför mindre vilket passar bra för den betydligt mindre padelplanen. Padelbollar är dessutom i storleken lite mindre än tennisbollar. 

Det viktigaste att tänka på vid val av padelbollar är kvaliten, med det menar vi hållbarheten. En strävan är såklart att bollen ska hålla länge och inte börja få en sämre studs och snabbhet efter bara ett par timmars spel. 

Bästa padelbollen


Bollarna tillverkas i lite olika material beroende på tillverkade och vissa har mer päls än andra. Att tänka på är att padelbollar med mer päls ger ett något långsammare spel. Bollar studsar inte lika häftigt och den får inte lika mycket fart i slagen. Padelbollar med mer päls rekommenderas till nybörjare och spelare i lite lägre nivåer. 

Det bollar som har mindre päls ger tvärtom, ett snabbare spel och studs. Dessa rekommenderas till mer erfarna spelare och blir ofta ett naturligt steg att ta i takt med att du utvecklas i sporten.


Om vi ska utse den bästa bollen är det just nu Head Padel Pro S. Den ger bra fart, lite snabbare än syskonbollen Head Padel Pro. Det är även denna boll som spelas på Touren!


Den här hemsidan använder cookies. Genom att klicka på "Acceptera" godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera